ПАУЪР ЙОГА – Отваряне на сърдечната чакра
Курс от 8 посещения, насочени към най-истинското – човешкото сърце!

Ден и час: всеки вторник и четвъртък от 19:15 -20:30ч.
Място: Студио „Самхита“, ет. 3
Водещи: Лили и Мими

Пауър йога е сравнително нов стил йога практика. Самото наименование подсказва за динамика, енергия, сила…но нека името да не ви плаши… тя е много повече от това.

Въпреки, че Пауър йога е създадена върху основата на Ащанга йога в нея се включват и елементи от Бикрам йога, Айенгар йога, Хатха йога, Виняса йога флоу, Пранаяма.

Пауър йога е красива с преливането от поза в поза, а умът е ангажиран с мисъл към потока от движение, дишане и концентрация. Редовното практикуване ни дава гъвкавост и извайва тялото по много елегантен начин, учи ни на издръжливост, упоритост и търпение.

Основната отличителна черта в стила Пауър йога е, че при нея няма стриктно спазвана последователност на асаните. Това означава, че комбинациите от упражнения в две последователни практики, могат да бъдат напълно различни. За разлика от класическата йога, тук отделните пози са свързани една с друга чрез плавен преход – флоу (поток, преливане). Може да има повторения и задържане, но цялата последователност от движения е обединена във флоу от асани, който може да се изпълнява няколко пъти последователно. Идеята е да успеем да се потопим изцяло в практиката, в позата, да ангажираме ума, да комбинираме дишане и движение.

За кого е подходящ стилът Пауър йога:
– Пауър йога е модерен, съвременен стил йога, който е удачен за активни хора, нуждаещи се от динамично физическо натоварване. Тя укрепва тялото, прави го силно и издръжливо, повишава мускулния тонус, повишава имунитета на организма, заздравява и подобрява подвижността на ставите, подобрява кръвообращението и храносмилането, повишава устойчивостта на организма към умора тревоги и депресии, прави ни жизнени, енергични и щастливи. Пауър йога премахва токсините чрез потта, отделяна по време на практиката, и засилва имунната система.
– Този вид Йога може да се практикува с цел освобождаване на тялото от стреса и напрежението в мускулите, за антицелулитна терапия, изгаряне на калории, за стягане на коремните и други мускули на тялото. Чрез различните асани се развива сила и издръжливост, използвайки собствената тежест на тялото, засилва се имунната система и се активира горенето на излишните мазнини, подобрява се концентрацията и волята. Практикуването й осигурява пълно зареждане на тялото с енергия и сила.
– По време на релаксацията се постига усещане за вътрешен мир и спокойствие на всеки един мускул от тялото.

Анахата – домът на Любовта – в тази чакра са съсредоточени Любовта и Доверието. Благодарение на този енергиен център ние развиваме висша форма на любов и тя влияе на другите ни възприятия, защото извисява съзнанието. Това ни позволява да изразяваме чувствата си по-пълноценно, да показваме емоциите си, а не да ги крием и потискаме. Анахата е нашата истинска същност. Балансираният сърдечен център означава Любов към себе си, която е необходимата крачка към Любовта към другите.

В този курс от 8 посещения ще наблегнем на огъващите назад асани, които разширяват гръдния кош и огъвкавяват гръбнака. Изпълнението им е свързано с естествено отваряне на сетивата навън – обръщане с лице към света. По този начин те влияят на отношението и начина, по който приемаме живота – отворени, приемащи, разбиращи, обичащи. Ще използваме помощни средства понякога и ще включим елементи по двойки (партнер йога) – за по-дълбоко навлизане в асаните.
Водещи:
– Лили Русева (Лакшми Деви) – Сертифициран йога инструктор в йога център „Хридая“ и Масажист.
Започнах да се занимавам с йога през 2003г. в „Хридая“. За мен йога е начин на живот. Тя е изкуството, в което успях да намеря своето място. Тя е нещо ценно и незаменимо, също както въздуха, който дишам. Благодарение на йога откривам красотата в малките неща, наслаждавам се на настоящия момент, виждам смисъл във всяко преживяване било то лошо или добро и смятам, че тя ме прави по-добър човек и определено промени моя вътрешен и външен свят!

-Мими Кирова (Майтри) – Сертифициран инструктор по йога в Йога център „Хридая“ и инструктор по Ащанга виняса йога.
Практикувам йога от дете. За мен йога е: живот, любов, изкуство и начин да се чувствам добре в тялото си, в хармония със себе си и другите. Йога ме научи на много неща и продължава да ме уча всеки ден. Когато стъпя на постелката и започвам практиката си навлизам в света на йога – носещ тайнството и мъдростта на вековете.
Нося в душата си музиката и йога – двете ми вдъхновения – свързани със творчество и изкуство. Може би точно затова усещам как йога твори чрез движение на тялото, също както музиката се лее – няма мисъл, само дишане, движение, тишина, наслада… Това ми се иска да ви предам – това усещане.
Обичам да помагам на хората и да ги подкрепям в избора им по пътя на йога, също и в здравословния начин на живот. В този шарен свят, търся баланса и хармонията или както казват мъдреците: „Търсете средния път и никога не изпадайте в крайности.“

Тел. За контакт:
Лили – 0899 54 20 75
Мими – 0885 53 73 72

Цени:
Еднократно посещение – 9лв.
Карта за 4 посещения – 30лв.
Карта за 8 посещения – 56лв.