КОНСТЕЛАЦИЯ – СИЛАТА НА РОДА и ИЗБОРЪТ на АЗА

Ден и час: 17.05.2023г. сряда от 18:30 до 20:30ч.

Водещ – Люба Комитова

Имали ли сте някога усещането, че носите в себе си силата на вашите предци? А имали ли сте случай, в който сте отишли на ново за вас място, а сякаш вече сте били там? По-късно не се ли е събудил и спомен, незнайно откъде, който ви свързва с точно това място? Не всеки обръща внимание на такива преживявания, но има хора, които веднага се замислят и се опитват да намерят отговори. 

Един от начините да надникнем в миналото и да научим повече за пътя на душата е така наречената – констелация. Това е сравнително ново понятие, което се използва в психотерапевтичните сесии, които могат да бъдат групови или индивидуални. Важно е да имаме желание и смелост да разберем повече за собствената си психика като подредим нагледно картината на живота си, било то с хора от групата или с фигури, за тази цел. И в двата случая има резултат! Това до което достигаме е много лично и дълбоко, с изключителна значимост за проблемите, които ни съпътстват, понякога цял живот. 

Терапевтичният момент се изразява във вътрешна трансформация, която се осъществява спонтанно. Ключовият момент е разбирането и новата гледна точка, които се появяват по време на сесията.

И така, тръгнем ли веднъж по пътя на себепознанието можем да сме сигурни, че той ще минава през трудни пътеки, стръмни склонове и мистериозни пещери. Едно от най-големите предизвикателства е изборът на Аза. Това е вътрешният глас, който не винаги чуваме, но той е равносилен на интуиция. Затова е трудно да направим промяна, защото всички около нас ни познават такива, каквито сме били до сега. Решим ли да променим нещо в поведението си, особено ако не отговоря на очакваното от нас, ще настъпи реакция от най-близките ни хора. Често, точно това се оказва най-голямата пречка за постигане на сериозни промени или за вземане на неочаквани решения! Те сякаш не ни разбират. Така достигаме до момент, в който се питаме дали познаваме добре хората, с които сме свързани – родители, роднини, приятели, съпрузи, дори децата си?

В същото време има други хора, с които нямаме родствена връзка, но ни свързва невидимата нишка на духовното привличане. 

Животът ни е преходен, като река е, променяме се ние – променят се и другите… А промените, които носят най-много удовлетворение са тези, които ни карат да се чувстваме свободни, независими. За да направим промяна в себе си със сигурност имаме съгласието на свободната си воля! За да чуем този личен, вътрешен глас трябва да знаем кои сме. Тогава вземаме най-важните решения, тези решения, които променят посоката на живота ни и които ни карат да отстояваме пред трудностите.  Ние имаме източник на безценна информация и това е подсъзнанието и несъзнаваното. Там, в тези дълбоки нива на съзнанието, е запечатана тайната за нашите желания, стремежи, поведение и реакции. Ние избираме хората, с които да контактуваме, подсъзнателно! Ние – хората, имаме уникална система за разкодиране на невербалното поведение, което, както знаем, е  спонтанно, тоест не подвежда. Ако слушаме интуицията си, няма да сгрешим.

Родът е коренът на всеки човек. Но има и други връзки, наричаме ги – духовни връзки. Това са хората, с които се чувстваме най-добре. Затова е важно партньорът в живота да бъде близък душевно, за да има разбирателство. Тогава ще можем да се разгърнем и да живеем щастливо, дори и да не сме много богати или успешни в работата. Кръвната връзка ни дава всичко научено и постигнато от нашите предци. Духовната връзка ни помага да бъдем себе си.

Констелацията е прекрасен начин да видим картината на живота си отстрани, да я преценим и да подредим, ако е необходимо, „пъзела”. Констелацията е подход в психотерапията, чрез който можете да откриете нови идеи, за да се освободите от излишното и негативното в живота си и да предприемете действие в хармония с вашата същинска природа.

За водещия – Люба Комитова

Люба Комитова е магистър психолог по консултативна психология, дипломирана в ПУ „Паисии Хилендарски“, гр. Пловдив и психотерапевт по метода на Позитивната психотерапия към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP). Тя е йога учител и треньор по йога (дипломирана към НСА/БФЙ и Международната федерация по йога), Рейки мастер – трето ниво. Дейността на Люба е психотерапия и йога. Тя работи с групи и индивидуално, както и провежда ритрийти, тренинги за себепознание и семинари, психотерапия и консултации, хипнотерапия, регресия, медитация, психологически тренинги и констелации. През 2002г. Люба основава Йога център Хридая, който по-късно се развива като Център за йога и психология, а към момента – Източна Академия – Хридая. След близо 30 години опит Люба оформя свой стил за йога практики – Хридая йога, който се практикува в нейните часове и ритрийти. Най-важното според нея е да бъдем в хармония със себе си, да имаме спокоен и чист вътрешен мир, и да сме в синхрон с принципите на природата. 


Записване и запазване на място:

Групата може да бъде не по-голяма от 10 човека.

Запазването става с обаждане на посочения телефон и заявяване на желание за участие.

Крайна дата за запазване на място – 15.05.2023г.  

Таксата за участие е – 20лв.

Телефон за контакт – 0887 689903