ХРИДАЯ – ЦЕНТЪР ЗА ЙОГА И ПСИХОЛОГИЯ

ОРГАНИЗИРА

ЧЕТИРИ-ДНЕВЕН РИТРИЙТ

ЙОГА – Ресторативна йога; Хатха йога флоу и Основен йога комплекс – пълна практика

ПСИХОЛОГИЯ – „Символите – гласът на подсъзнанието”; „Проектирай себе си”

МЕДИТАЦИЯ – „Амрита”; „Духовното сърце – Анахата”; „Ритъм с послание”

СКИ – за всеки, който желае

 

Предлагаме Ви няколко дни в планината сред снежните борове и кристалния въздух на Пампорово.

Нищо не може да зареди човека с енергия повече от природата. И колко добре би било да знаем как да използваме тези сили, които принципно са навсякъде, но остават невидими за много хора. Замисляли ли сте се колко хора около вас са запознати с подобни практики и успешно ги прилагат в живота си? 

Ритрийтите, които подготвяме в Хридая са насочени към преподаване на чисти техники, без излишно замърсяване. Ползата, която може да извлечете от това е, че ще знаете как и защо да използвате вашия енергиен ресурс, както и да контролирате съзнателно реакциите на тялото си в сложни ситуации, да разбирате гласа на тялото и така да можете да му помогнете, за да се чувствате по-добре, по-здрави и по-спокойни.

Не е необходимо да сте експерт в йога или да прочетете един куп книги, за да направите тези техники, които по време на ритрийта се практикуват. Но е важно да разбирате, че има и рискови моменти в йога и в медитацията. Това ще ви защити и вие ще знаете занапред на какво да се доверите.

Защо ресторативна йога и защо отново медитации? Защото ключът към кутията с тайните за йога, както и за подсъзнанието, е скрит в код, наричан по-просто – символ. Символите са навсякъде и ние непрекъснато правим асоциативни връзки като това влияе най-вече на решенията, които взимаме. Важно е да можем да останем в пустота – неутрални, за да видим картината на живота в реални цветове. Това е като първите впечатления от нещо ново, без очаквания.  За да проектираш себе си първо трябва да се отдръпнеш от егото си, от страстите и емоциите.

Ресторативната йога не е нищо друго, освен йога в съгласие с личните потребности, в пълна хармония с индивидуалните способности и най-вече – усещането, че правим нещо правилно.

Медитацията, както много от вас вече знаят, може да бъде полезна за вътрешния баланс, тоест -да се справяме успешно със стреса и напреженията от заобикалящата ни среда.  Много малко хора обаче са успели да вникнат в истинския смисъл на медитацията. Какъв е той и как да успеем да разшифроваме посланията на тялото си, които често се пренебрегват, това е нещо за което ще отделим специално време.

Не на последно място, но като черешката на тортата, може да се приеме вслушването в ритъма на личното трептене. Емоциите и разумът влияят на излъчването ни, на посланията, които отправяме към другите и въобще навсякъде. Една от теориите за същността на вселената е, че всичко има вибрация, нещо като пулс, а ние сме частица от вселената, нали? Ако сме малко по-освободени от многото информация, затрупваща ни отвсякъде, може би ще усетим тази връзка.  

ПРОГРАМА

25 февруари /събота/:

14:00ч. – Настаняване в х.Финландия, Пампорово

16:30ч. – Организационна среща във фоайето на хотела

17:00-18:00ч. – Йога практика

18:00-18:30ч. – Медитация

19:00ч. – Вечеря

26 февруари /неделя/:

07:15-08:15ч. – Сутрешна йога

08:30ч. – Закуска

09:00ч. – Желаещите за ски тръгват за пистите

10:00ч. – За другата част от групата, среща във фоайето за разходка в хубаво време

12:00-13:00ч. – Обяд в хотела (за скиорите има пакети)

13:00-16:30ч.  – Почивка / Свободно време

16:30-17:15ч. – Работилница – Ресторативна йога

17:30-18:45ч. – Лекция на тема – Анахата и невербалното послание на душата. Практика – Медитативен тренинг – „Ритъм с послание”

19:00ч. – Вечеря

27 февруари /понеделник/:

07:15-08:15ч. – Сутрешна йога

08:30ч. – Закуска

09:00ч. – Желаещите за ски тръгват за пистите

10:00ч. – За другата част от групата – време за СПА или разходка при хубаво време.

12:00-13:00ч. – Обяд в хотела (за скиорите има пакети)

13:00-16:30ч.  – Почивка / Свободно време

16:30-17:15ч. – Работилница – Йога и Рейки – как да насочваме енергията към определени места в тялото си по време на йога.

17:30-18:45ч. Лекция – Символите – тайният код на подсъзнанието. Практика – Медитация – Да открием личния си символ, да разберем неговия смисъл и сила.

19:00ч. – Вечеря

28 февруари /вторник/:

07:15-08:15ч. – Сутрешна йога

08:30ч. – Закуска

09:00ч. – Желаещите за ски тръгват за пистите

10:00ч. – За другата част от групата, среща във фоайето за разходка при хубаво време, до Широка лъка.

12:00-13:00ч. – Обяд в хотела (за скиорите има пакети)

13:00-16:30ч.  – Почивка / Свободно време

16:30-17:15ч. – Работилница – Енергията на асаните и Амрита

17:30-18:45ч. – Лекция – Емоционална интелигентност. Практика – Проектирай себе си – творческа медитация

19:00ч. – Вечеря

01 март /сряда/:

08:00-09:00ч. – Сутрешна йога 

09:00-09:15ч. – Сатсанг обратна връзка, завършване на лагера

09:15ч. – Закуска

12:00ч. – Освобождаване на х.Финландия, отпътуване.

Вечер – среща във фоайето на хотела, до камината 🙂

Понякога една дума може да промени живота, може да сложи начало на нещо ново! 


 Записване и запазване на място:

Местата са за не повече от 30 човека! Има двойни и тройни стаи, както и няколко самостоятелни стаи.

Можете да запазите място до края на месец януари.

Капарирането на стаите ще бъде от 01.02. до 05.02.2023г. На всички, запазили своето място ще бъде изпратена банковата сметка, за да направят превод на сумата за капаро.

След 31 януари ще записваме само, ако има още свободни места.

Пакетната цена включва:

  • 4 нощувки, пълен пансион (закуска, обяд, вечеря) за хората, които желаят обядът може да е под формата на сух пакет.
  • Всички йога практики
  • Всички медитации и психологически тренинги
  • Лекция – Символите – гласът на подсъзнанието;
  • Две групови разходки до близки местности: Манастирът – Св. Пантелеймон и Еко пътека „Невестата”, с лични автомобили. Може да се отиде също до „Снежанка”, до Смолян и до Широка лъка…
  • Безплатно ползване на басейн и фитнес в хотела
  • Преференциални цени за СПА центъра:

Пакетни цени, за един човек за 4-те нощувки:

Възрастен настанен в двойна или тройна стая – 460лв.
Възрастен настанен в самостоятелна стая – 520лв.

Деца от 2-12 г. настанени в двойна стая – 240лв.

Отстъпки:

За хора, които няма да участват в йога практиките – минус 50лв.

Можем да коментираме отстъпка за групи, които желаят да участват в ритрийта. За целта представител на групата трябва да се свърже с нас.

Всеки, който вече е бил на наш ритрийт или йога лагер също ще ползва отстъпка. 

Специално предложение до 15ти февруари за последните две свободни стаи – 7% отстъпка от цената (възрастен в двойна или тройна стая – 428лв., самостоятелна стая 484лв.). 

*Може да се ползва само една отстъпка.

Отстъпки в хотела:

Джакузи – 8.00 лв. (при редовна цена 10.00 лв.)

Сауна – 10.00 лв.  (при редовна цена 12.00 лв.)

Парна баня – 10.00 лв. (при редовна цена 12.00 лв.)

  • Безплатно ползване на паркинг.

За записване обадете на телефон –

0887 689 903 – Люба Комитова

0885 537372 – Мария Червенкова


За хотел „Финландия”:

Разположен е в планинския курорт „Пампорово” сред гъсти борови гори, само на 80 км. южно от гр. Пловдив.

Хотелът разполага с Уелнес център който включва: закрит плувен басейн, две джакузита, сауна, парна баня и фитнес зала. На ваше разположение ще бъдат също така и опитни масажисти под чиито ръце ще се почувствате като преродени,  – в случай че сте прекарали целия ден по ски пистите. 

            Както вие така и вашите деца ще може да се забавлявате в залата за игри, където са разположени билярдни маси, електронни игри и тенис на маса.


За нас

Люба Шулева-Комитова  е психолог – психотерапевт (дипломирана към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP), йога учител и треньор по йога (с дипломи от НСА/БФЙ и Международната федерация по йога). Започва да се занимава с йога през 1995г., а през 2002г. основава Хридая – център за йога и психология. След близо трийсет години практически и теоретични занимания в сферата на йога и други учения за разгръщане на потенциала на човека, Люба Комитова създава стила Хридая йога. Този стил включва, както асани така и дихателни, релаксиращи и медитативни техники, представени по достъпен начин, така че всеки, който следва инструкциите би могъл да се справи. Освен това стилът Хридая включва психологичен момент, който допринася за баланса в цялостната система на човека – тяло, ум и емоции. Люба е Рейки мастер – трето ниво. В годините съчетава Йога и Рейки в практиките си и психотерапията. Хипноза и Регресия практикува, както групово така и индивидуално. Най-важното според нея е да запазим чист душевния си мир, за да се развиваме в синхрон с принципите на ученията за Пътят и знанието. 

„Бих се радвала повече хора да се докоснат до древната мъдрост и да почерпят от нея сила и вдъхновение по пътя към своето щастие, реализация или спокойно съществуване. Всеки човек притежава сила и има своето място в света. Нашата цел, когато започнем да се занимаваме с йога или друго учение за себепознание, е да разбираме по-добре собствените си заложби, да ги развием и да изпълним живота си с радост, защото всеки миг от живота е шанс за физически и душевни преживявания. Пътят на себепознанието, разбира се, не е лесен, но пък това което ни се разкрива ден след ден си струва усилието.“ ЛК

Мария Кирова-Червенкова /Майтри/ е музикант, юрист и йога инструктор в „Хридая“
„За мен йога е живот, любов, изкуство.. начин да се чувстваш добре в тялото си, в хармония със себе си и другите.. Йога ме научи на много и продължавам да се уча всеки ден, когато стъпна на постелката.. Тъй като съм музикант, изкуството е част от мен, а йога е моята друга половина.. И когато практикувам йога, сякаш тялото ми твори, както музиката се лее.. Няма мисъл.. само дишане.. движение.. тишина.. наслада.. Това ми се иска да ви предам.. това усещане.. Обичам да помагам на хората и да ги подкрепям в избора им по пътя на йога и здравословния начин на живот. В този шарен свят, търся винаги баланса и хармонията или както казват възрастните хора: „Търсете средния път и никога не изпадайте в крайности..“ Винаги съм се стремяла да дам на хората най-доброто от себе си и да споделя това, което съм научила през годините. Използвам познанията си от различните школи, за да може всеки човек да намери „своето“ в практиките ми.“
Мария практикува йога от дете в Йога център Хридая. Участва в различни съм семинари и обучения в България у чужбина. През 2009г. от Свами Шивамурти е посветена в лична мантра, а през 2010г. получава духовното си име – Майтри. През 2018г. е пребивавала в Сатянанда Ашрама в Гърция.
 

Йордан Червенков е бакалавър по „Туризъм“, масажист и йога инструктор към „Хридая“

Йордан практикува йога от 2017г. Вдъхновен от личните си преживявания от практиката завършва обучение и започва да преподава. Участва активно в различни събития и семинари организирани от Хридая.
Йордан е завършил специализиран курс за обучение по йога – философия на йога, йога практики, спорт йога от Център за професионално обучение „ВР ПРОПЪРТИС“ – Бургас и е обучаван за инструктор в Хридая за провеждане на класически йога практики.
След като се докосва до Мандала виняса йога в Англия през 2019г, преоткрива себе си и започва да развива този стил. Намира силна връзка със стихиите и елементите от природата, а практиката му е динамична и енергизираща.
През 2021г е иницииран в Усуи Реики – Шоден и Окуден.

 

Заповядайте!

Екип на Хридая

Тайнството на личния символ

В моментите на тишина изплува, от дълбините на съзнанието, твоят символ. Може би не си даваш сметка колко важен е този знак и как той те води към най-благоприятните констелации на живота ти. Ако сега се питаш какво е констелация, ето какво – това е твоят микрокосмос, но такъв, какъвто го виждаш в мечтите си. И когато си стигнал до момента в живота си, когато знаеш каква е целта ти, когато си наясно, че преходността отнася всичко, но не всичко е преходно, тогава твоят символ е порталът към измерението на същността ти. Какво означава същност и измерение? Измеренията са различните начини на възприятие на света. Това, за което имаш сетива е видимият спектър, а това, за което още се питаш дали съществува има два варианта – да съществува ли и да е плод на фантазията ти. Фантазията идва от външния свят и  е вменена, тоест повлияна от някой друг, а това което съществува, но не го виждаме е реално, но все още непознато. Затова има разлика между медитация и фантазия. Медитацията е реална, фантазията – не. За да не стане много сложно нека да обобщим – личният символ е нещо като знак, буква, фигура или примерно – изгряващото слънце, звездно небе, Млечния път и т.н., който води до инсайт (миг просветление) и след това имаш шанса да извисиш съзнанието си на по-високо ниво или просто да продължиш живота си, както намираш за правилно.
Заповядай на пътешествието в своя свят на знание и мъдрост, същността си 🙂
ЛК – автор