СУТРЕШНА ЙОГА
Начало: 3 октомври 2023г. (вторник)
Всеки вторник и четвъртък от 9:00 – 10:00ч. и всяка събота от 10:00 – 11:00ч. в студио „Анахата“, ет. 6.

Сутрешна практика по йога.. Какво по-хубаво от това да започнем деня заредени, раздвижени и усмихнати?

Има много ползи от практикуване на йога на сутринта. Физическите ползи включват разтягане на мускулите, пробуждане на тялото, подобряване на кръвообращението и стимулиране ума. Освен това, дихателните техники водят до намаляване на напрежението още от сутринта, така че да започнем деня по-спокойни и уравновесени.

Един съвет: Слушайте тялото си. Ако се чувствате схванати сутринта, се движете бавно в позите и спрете ако се чувствате некомфортно. Не се насилвайте преди тялото ви да се затопли и да е готово да отиде по-дълбоко в асаните.

Акценти на практиката са:
Асани /упражнения/ – подготовка на тялото, статични и динамични комбинации, внимание върху усукващи пози /детоксикиращ ефект/;
Дишане и дихателни техники /много важни особено сутрин/;
Релаксираща част /успокоение на ума и зареждане с позитивно настроение през целия ден /

Още някои ползи от сутрешната йога:
– Сутрешната йога регулира съня и подпомага балансирането на хормоните – след като направите практикуването на йога сутринта в навик, тялото ви свиква да става по едно и също време всеки ден.
– Създава по-спокоен ден – една ранна сутрешна практика може да ви даде тонус за целия ден напред. Важно е да бъдете спокойни и заземени преди да се спуснете в хаоса на ежедневието.
– Забързва метаболизма – Практикуването на йога на сутринта, подобрява храносмилането и помага повече хранителни вещества да се движат през тялото ви.
– Разтягането на гръбнака стимулира работата на вътрешните органи и подобрява кръвообращението.
– Мускулите, които се разтягат след събуждането ви от сън, допълнително се снабдяват с кислород и се освобождават от токсините, които са се натрупали в тях.
– Дишането, направено по време на сутрешна йога практика стимулира цялото тяло и ума. Свежият кислород помага на мозъка да се събуди. Ранната йога ви помага да се чувствате по-енергични и заземени, като по този начин вие постигате повече и сте по-продуктивен през деня.

Отделянето дори на малко време за йога практика сутринта ви позволява да започнете деня си концентрирани и да бъдете щастливи в настоящия момент

Как да се запишете?
Ако желаете да посещавате тези класове, обадете са на един от телефоните за контакт и ще ви запишем.
Еднократно посещение – 12лв.
Карта за 8 посещения – 64лв. / картите са валидни за един месец
Работим и с карти „Мултиспорт“ и „Кулфит“.

Телефони за контакт:
0887 689903 – Люба Комитова
0899 542075 – Лиляна Цветкова
0887 019520 – Йордан Червенков