СУТРЕШНА ЙОГА … Какво по-хубаво от това да започнем деня заредени, раздвижени и усмихнати?
От 01.10.2019 г. – всеки вторник и четвъртък в студио „Самхита“ с Гери и Гюлхан;
Часове: от 08:30 до 09:30ч.
 
Има много ползи за практикуване на йога на сутринта. Физическите ползи включват разтягане на мускулите, пробуждане на тялото, подобряване на кръвообращението и стимулиране ума. Освен това, дихателните техники водят до намаляване на напрежението още от сутринта, така че да започнем деня по-спокойни и уравновесени.
 
Един съвет: Слушайте тялото си. Ако се чувствате схванати сутринта, се движете бавно в позите и спрете ако се чувствате некомфортно. Не се насилвайте преди тялото ви да се затопли и да е готово да отиде по-дълбоко в асаните.
 
Акценти на практиката са:
Асани /упражнения/ – подготовка на тялото, статични и динамични комбинации, внимание върху усукващи пози /детоксикиращ ефект/;
Дишане и дихателни техники /много важни особено сутрин/;
Релаксираща част /успокоение на ума и зареждане с позитивно настроение през целия ден /
Още някои ползи от сутрешната йога:
Сутрешната йога регулира съня и подпомага балансирането на хормоните – след като направите практикуването на йога сутринта в навик, тялото ви свиква да става по едно и също време всеки ден.
Създава по-спокоен ден – една ранна сутрешна практика може да ви даде тонус за целия ден напред. Важно е да бъдете спокойни и заземени преди да се спуснете в хаоса на ежедневието.
Забързва метаболизма – Практикуването на йога на сутринта, подобрява храносмилането и помага повече хранителни вещества да се движат през тялото ви.
Разтягането на гръбнака стимулира работата на вътрешните органи и подобрява кръвообращението.
Мускулите, които се разтягат след събуждането ви от сън, допълнително се снабдяват с кислород и се освобождават от токсините, които са се натрупали в тях.
Дишането, направено по време на сутрешна йога практика стимулира цялото тяло и ума. Свежият кислород помага на мозъка да се събуди. Ранната йога ви помага да се чувствате по-енергични и заземени, като по този начин вие постигате повече и сте по-продуктивен през деня.
_________________________________________________
Цени на кати и посещения:
Карата за 4 посещения – 30 лв.
Карта за 8 посещения – 56 лв.
Еднократно посещение – 9 лв.
 
*картите са със срок на валидност един месец/от дата до дата/
_________________________________________________
Отделянето дори на малко време за йога практика сутринта ви позволява да започнете деня си концентрирани и да бъдете щастливи в настоящия момент
 
Тел. за записване:
0883 36 25 54 – Богдан Героев
0888 01 00 56 – Гери/водещ/