УРОЦИ ПО МЕДИТАЦИЯ 

За безопасна и в хармония с вашето тяло медитативна практика!

Сряда от 18:00 до 19:00ч. в зала „Мандала“

Водещ – Люба Комитова

Подходящо за начинаещи и практикуващи!

Всяка седмица – различна тема!

Тези класове са подходящи за хора, които не са се занимавали с медитация или имат само обща култура по темата за медитацията.

Какво включват уроците:

  • Лекции за произхода и същността на понятието медитация.
  • За какво се използва медитацията в съвременния начин на живот?
  • Безопасно практикуване на медитация.
  • Състоянията на съзнание по време на медитация и терапевтичното влияние от практиките.
  • Какво е Тета и Алфа състояние на съзнанието и защо се използват за лечение! Важна тема, на която ще обърна специално внимание.
  • Защо е важно да сме компетентни? На кого и на какво да се доверим?
  • Как да изберем своя метод за медитация?

Практики:

В тези уроци ще преподам над 10 техники, с които може да се практикува безопасно медитация.

Някой от тези техники са с музика, други с дишане, а някой с движение 🙂

Тъй като корените на понятието медитация са от източния свят, но по принцип това, което ние разбираме за медитация се е практикувало винаги и във всички народи под други имена, в нашите класове ще разгледаме и опитаме да приложим различни подходи. Целта е само една – да намерите най-доброто за вас!

Рано или късно всеки търсещ намира пътя.

Ще се радвам да вървим заедно по пътя на знанието, защото медитацията е като светлина по този път.

За Люба Комитова

Люба Комитова  е психолог – психотерапевт и работи с групи и индивидуално. Провежда психологически тренинги, констелации, регресии и хипнотични сеанси. През последните 12 години организира йога лагери, ритрийти и семинари на теми свързани с йога, психология и психотерапия. Люба Комитова е дипломирана към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP). Тя е йога учител и треньор по йога (дипломирана към НСА/БФЙ и Международната федерация по йога). Започва да се занимава с йога през 1995г. Преди това интересът й към окултните учения я отвежда в различни школи за духовно развитие, но посоката, която избира е йога, тъй като разбира, че в йога има всичко необходимо за постигане на баланс в тялото и ума. През 2002г. Люба основава Йога център Хридая, който прераства в Център за йога и психология, а по-късно и като – Източна Академия – Хридая. В класовете на Люба се практикува – Хридая йога, която е интегрална йога и включва всички – осем степени на йога. Освен това Люба се занимава и с Рейки. Тя е Рейки мастер – трето ниво. В практиките си тя прилага рейки медитации и дихателни техники. Най-важното според нея е да запазим чист душевния си мир, за да се развиваме в синхрон с принципите на природата.

„Бих се радвала повече хора да се докоснат до древната мъдрост и да почерпят от нея сила и вдъхновение по пътя към своето щастие, реализация или спокойно съществуване. Всеки човек притежава сила и има своето място в света. Нашата цел, когато започнем да се занимаваме с йога или друго учение за себепознание, е да разбираме по-добре собствените си заложби, да ги развием и да изпълним живота си с радост, защото всеки миг от живота е шанс за физически и душевни преживявания. Пътят на себепознанието, разбира се, не е лесен, но пък това което ни се разкрива ден след ден си струва усилието.“ ЛК


Как да се запишете?

Ако желаете да посещавате тези класове, обадете са на телефона за контакт и ще ви запишем.

Място в залата – 10 човека

Карта за 4 урока – 36лв. / картите са валидни за един месец

Еднократни посещения – 12 лв.

Телефон за контакт: 0887 689903 – Люба Комитова