Ин йога – уъркшоп

На 28 октомври от 11:30 до 13:30ч. в зала Анахата,

Водещ: Люба Комитова.

*Редовните класове по Ин йога ще започнат на 30 октомври и ще се провеждат в понеделник и сряда от 16:30 до 17:30ч. в зала Анахата и вторник от 17:45 до 18:45 в зала Мандала

В този Уъркшоп ще имате възможността да се запознаете със стила Ин йога. Включва теоретична и практическа част, която ще ви въведе в преживяване на Ин концепцията. Този стил йога е подходящ за хора от всяка възраст. Това което отличава Ин йога от другите стилове е въздействието от позите, проникващо на много дълбоко ниво, върху мускулите, гръбнака и цялостното усещане за обновяване на физически и ментален план.
В практиките Ин йога можете да си поставите цел, да отидете малко отвъд границата на комфорта си, за да преодолеете съпротивата на тялото и да почувствате енергията на волята си, на личния избор.
Какво е ИН?
Ин и Ян е символ от източната философия, в който Ин е свързан с понятието спокойствие, пасивност, статичност, тишина и забавяне на темпото. В тялото това отговаря на парасимпатиковата нервна система. Всичко свързано с вглъбяването е Ин, всеки път когато медитираме в тишината е Ин. За да разберете Ин още по-добре, спомнете си Лятна нощ на Гершуин.
Ето какво е Ян – действие, активност, бурни емоции, йога виняса, забързаното ежедневие, страст и топлина… Енергията Ян е свързана със симпатиковата нервна система.
Когато практикуваме хатаха йога ние правим Ин-Ян йога, каквото и означава Ха-Тха – слънце и луна, топлина и студ, активност и пасивност, женско и мъжко начало. Хатха йога не е нищо друго освен стъпало към по-висшите нива на вътрешната трансформация, които идват като следствие от хармонията на Ин и Ян, на Ха и Тха, което е едно и също като смисъл. Ин и Ян е символ от китайската, тибетската , японската традиция, а Ха Тха от индийската, съответно от йога.
В Ин йога практиката ние се насочваме към един специфичен ефект – абсолютното сливане и отпускане в позата, както и активно въздействие върху тялото, оттам и върху цялостната система на човека.
Това което постигаме с Ин йога е възстановяване на естественото равновесие на системата -тяло-ум – емоция. Всичко, което правим в Ин йога е в хармония с възможностите ни и все пак, малко отвъд тях.
 
Заповядайте!
Екип на Хридая
–––––––––––––––––––––––––
ОТСТЪПКА при записване до 22.10.23г. – 15лв. След тази дата – 18лв.
Крайна дата за записване за Уъркшопа – 26.10.2023г.
 
Можете да посещавате ИН йога с карта на Хридая, карти Мултиспорт и Coolfit
Еднократно посещение – 12лв.
Необходимо е предварително записване.
Телефон за контакт: 0887 689903 – Люба