Класическа хатха йога подходяща, както за хора, които вече се занимават с йога така и за начинаещи.

Часовете класическа хатха йога се провеждат по системата на Шивананда. Включени са упражнения за раздвижване, загряващи тялото и отпускащи мускулите и сковаността; Суря намаскар /поздрав към слънцето/ – класическо изпълнение и целия основен комплекс на Шивананда и други асани, които са естествено продължение за практикуващите йога.

Целта на този час и да се постигне въздействието от изпълнението на асаните/позите и да се навлезе в същината на йога като учение за човешката същност и необятните способности, които носим в себе си, ако това ви интересува

Основният комплекс на Шивананда е уникален, тъй като в него са включени основните принципи за физическо и психическо здраве, както и техниките за концентрация, медитация, дишане или най-общо казано – най-важните неща, които трябва да се знаят, за да се практикува йога. Той може да се изпълнява като ежедневна практика без да се променя. Напълно задоволява потребността от физически упражнения и не е нужно да се достига да дълбоки анализи и размисли, за да се постигнат резултати, а именно – здравословно и психологическо въздействие. Единственото, което трябва да се направи е да се изпълнява редовно.

В класическата йога се практикуват дихателни техники, релаксация и йога нидра.

Релаксациите и медитациите в тези часове са подходящи за всеки.

За начинаещите има допълнителни разяснения на всичко, което са практикува в залата. Те получават всички материали необходими за навлизане успешно в програмата.