Всеизвестна истина е, че тялото се нуждае от грижи, за да се чувства добре. Когато изпитваме болка или схващане в гърба, врата, краката или друга част на тялото, вероятно сте забелязали как неволно поставяте ръце на уязвимото място, за да го облекчите. Ако масажирате определени точки, наричани марми или също акупресурни, ще имате още по-добър резултат. Още по-добре е, да се доверите на специалист, който да ви помогне да възстановите тонуса си. Масажът е древно, изпитано средство за сваляне на напреженията и отпускане на мускулите. В днешно време разполагаме с богат избор от различни видове масажи, които можем да използваме с определена цел.

В Хридая Вие имате възможност за:

 • Класически (релаксиращ/тонизиращ);
 • Силов масаж;
 • Антицелулитен масаж;
 • Работа с вендузи.

*За да изберете най-подходящия масаж за Вас, направете предварителна консулация с масажиста – Йордан Червенков, който е част от екипа на Хридая.

Класическият масаж е от най-разпространените видове у нас. Той е може да бъде тонизиращ или релаксиращ, спрямо нуждата на човека. Спомага за премахване на умората и засилва имунната система. Подобрява циркулацията на кръвообръщението, лимфопотока и дейността на нервната система.
Класическият масаж се характеризира с поетапно навлизане към дълбоката мускулатура, започвайки от кожата, подкожието, фасцията и повърхностните мускули. Значителна част от болките при човека произлизат от мускулатурата. Тя реагира рефлекторно на различни промени. При масажът мускулите стават по-еластични и разтегливи, което намаля риска от травми. При по-отпуснатите мускули, определени похвати повишават тяхната възбудимост и съкратимост, така биват тонизирани. И обратно ако един мускул е с увеличен тонус, масажът го релаксира.

Други ползи от масажа са, че елиминира умората от мускулите и те по-бързо се възстановяват. Има положително въздействие и върху ставите, като се подобрява еластичността на ставната капсула и лигаментите. Има добър обезболяващ ефект. Класическият масаж е чудесен терапевтичен метод за понижаване нивата на стрес, ободряване и зареждане с позитивна енергия.

Масажът може да бъде цялостен (цяло тяло) или частичен (част от тялото). Могат да се използват различни специални масла за допълнително въздействие.

Антицелулитния масаж е от най-използваните методи в борбата с “портокалова“ кожа.

Основната му цел е да се разнесе лимфния застой и подкожните мазнини. Разбива мастните депа и раздвижва обичайното срастване между мускулите и кожата. Подобрява кръвообръщението, което от своя страна повишава нивата на снабдяване с кислород на меките тъкани. И не на последно място подобрява външния вид на кожата.

Обикновено са необходими няколко сесии, за да има видим ефект, но това е строго индивидуално. Целулитът е почти невъзможно да бъде елиминиран напълно, но редовните подходящи масажи могат да допринесат за видимото му намаляване и заглаждане на кожата. 

Масажното студио се намира в сградата на „Проектантска организация“, ет.6, срещу зала „Анахата“.

За повече информация и запазване на час – 0887019520 – Йордан Червенков


Цени:

 • Класически масажи:
  • цяло тяло (50-60мин.) – 45лв. 
  • гръб (20мин.) – 25лв.
  • гръб и масажна яка (30мин.) – 30лв.
  • гръб и ръце (30-35мин.) – 30лв.
  • гръб, масажна яка и ръце (40 мин.) – 35 лв.
 • Антицелулитен масаж:
  • крака + седалище (60-70мин.) – 45лв.

*При закупуване на пакет от 4 процедури – отстъпка от цената.

**Посетителите на „Хридая“ ползват 10% клиентска отстъпка.