Партнер йога

Партнер йога е йога практика по двойки. Целта е партньорите да си помагат при изпълнението на асаните като се използва силата на другия и много от нещата, които е трудно сами да изпълним се постигат с лекота. Часът включва: динамична загряваща част; Асани и варианти, които се подреждат в подходяща за сливане последователност. Учителите в партнер йога завършват специализирани курсове, тъй като участниците през цялото време трябва да бъдат правилно насочвани как да си помагат. Тези практики не трябва да се правят без учител! Начинът на заемане на позите, силата на натиск, местата за поставяне на ръцете, краката или създаването на баланс  при партньорите е много важен момент и изисква много повече от желание, за да се постигне благоприятният резултат. Целта е да се почувства хармонията и удоволствието от това сливане на позите. Участниците в този час трябва предварително да са овладели основите пози в йога, за да не се затрудняват при изпълнението им.

Стилът Акро йога е по-активиращ тялото. В него участват трима души: един основа, един „летящ“ и един, който асистира на другите двама в изпълнението. В този стил се развива по-силно усещане за асана и за доверие. Могат да се правят красиви фигури от пози, които самостоятелно човек трудно би изпълнил. Тази практика е подходяща за двойки, приятели, роднини, които искат да споделят момент заедно с усмивки и изграждане на доверие и комуникация. Самата физическа част раздвижва и оформя тялото. Практика за ентусиасти, готови да преминат отвъд ограниченията на ума..

Нашият йога център има разрешение от Международната Федерация по йога да води такива часове и има сертифицирани инструктори в специализиран курс проведен от Джулиана Брод, 2011г.