Всеки проблем има решение, всяко действие има контра действие. Да направиш първата стъпка към промяната понякога е много трудно, но усещането за благодарност към себе си, че имаш сила и смелост да вървиш по пътя към щастието си е невероятно.

В основата на повечето лични терзания или както понякога казваме – емоционални вълнения, стои или недоразумение или погрешна интерпретация на нещо, което ни интересува. Стремейки се да постигнем своето вътрешно спокойствие обикновено започваме да анализираме, да споделяме с приятели или да четем статии по вълнуващия ни въпрос, но това не винаги помага и напрежението в душата расте с всеки изминал ден. Търсенето на информация е само първата стъпка към откриването на решение как да се справим, с каквото и да е. Ако някой успява да намери отговорите на въпросите си и ги приложи успешно в живота си, то той е постигнал психотерапевтичния ефект сам. Това наистина би било прекрасно! На езика на психологията, когато някой се изправи пред проблема си и се справи сам, този човек има работещ личен метод и се самотерапевтира 

В случаите обаче, когато търсим решение, но вместо да почувстваме облекчение и баланс в себе си осъзнаваме, че бавно и трайно се установяваме в мрачно настроение като ден след ден ставаме по-угрижени и апатични, със сигурност това е знак на вътрешния ни глас, че нещо не е наред! Тук е мястото на психологическото консултиране, за да се внесе яснота в картината на конкретния случай и да се предприеме някаква стъпка в правилната посока, тоест да се разбере от къде идва проблемът и по какъв  начин да го разрешим.

Психологическото консултиране, както и психотерапията са за хора, които търсят начин да си помогнат сами, по възможност без лекарства, и са стигнали до заключението, че им трябва безпристрастен поглед и подход, който работи успешно.

Ето някой от темите, върху които бихме могли да поработим и да потърсим заедно решение:

БАЛАНС НА ЕМОЦИИТЕ – Ако вие сте по-чувствителен човек вероятно ви се случва да изпадате в емоционален дисбаланс и тогава се появяват: негативни мисли, паник атаки, безпокойство, повишена емоционалност и други свързани с вътрешно напрежение усещания, които не ви дават спокойствие. Това лесно може да се преодолее с някой от методите, които ви предлагам и вие спокойно ще можете да работите със себе си самостоятелно и без лекарства. Най-добрият вариант е да не чакате проблемът да се задълбочи и да промени качеството ви наживот, а да се заемете сериозно с овладяване на емоциите си. Всяка от източните системи за себепознание има алтернативни решения и вие само трябва да се запознаете с тях, за да можете да ги ползвате. Аз бих ви препоръчала някой от техниките на йога  и на позитината психотерапия.

СЕМЕЙНИ КОНСУЛТАЦИИ – нарушаване на хармонията в отношенията с вашия партньор. В днешно време може да се каже, че все повече двойки, без значение дали имат сключен брак или не, след като са извървели заедно в хармонични отношения известен период от време, започват да се разминават, търсейки повече лично пространство! Това е нова тенденция, защото ние сме съвременни, информирани по всякакви теми хора,  и знаем, че личната свобода е важна за собственото ни развитие, а понякога партньорите ни трудно приемат избора ни да правим нещо за себе си без тях или извън отношенията с тях. Това е само един от моментите, които създават нарушения в отношенията със съпруга, приятеля, тайния приятел … Имам да ви кажа още нещо – всичко може да се оправи, винаги има надежда, но не забравяйте – за да се подобрят отношенията трябва все още да има пламък.

ДЕЦА И ЮНОШИ – Тези така прекрасни наши деца, които порастват неусетно и всеки ден психиката им е подложена на влияние от външния свят, но и от семейството, което е в основата на техните възгледи и предпочитания. С децата и юношите се работи индивидуално и отделно с родителите. Това е необходима поне за обратна връзка, за да постигнем някакъв ефект от сесиите. 

И НАКРАЯ ще спомена, че работя по метода на Позитивната психотерапия, ползвам също всичко което съм изучавала и практикувала от специализирани курсове, тренинги, семинари и др. в областта на Йога, тъй като съм учител йога през последните 20 години (само за информация – голяма част от психологическите методи са от йога); Хипноза и Хипнотерапия; Автогенен тренинг; Регресия; Дихателни техники; Диагностика на психологичен проблем;


Телефон за контакт: 0887 689903 – Люба Комитова

Адрес на кабинета за психологическо консултиране и психотерапия:

гр. Бургас, бул. „Ст. Стамболов“ № 120, ет. 3, стая 314

Към сайта – ТВОЯТА ПСИХОЛОГИЯ