img_6392i1

Творческа медитация

Да направиш живота си такъв, какъвто мечтаеш.

Постигането на творческа медитация е процес и е в постоянно развитие. Това е една лека, достъпна и особено приятна митодика за постигане на медитация. Тя дава възможност да медитираме и да развиваме собствените си мечти, както и да намерим пътя за своя успех.

Методът творческа медитация използва способността да визуализираме. Във времето, с придобиване на опит, се постига вътрешна хармония.

 

 

 

  1. Намерете най-удобното за вас положение на тялото. Добре е да останете седнал/а с изправен гръб, но ако в тази позе бързо излизате от усещането за комфорт, тогава променете позата, така че след малко да спрете да мислите за нея.
  2. Използвайте някои техники за постигане на спокоен ритъм на сърцето си, например бавно дишане.
  3. Отведете мисълта си към челото ви, не отваряйте очи. Задръжте там вниманието на ума ви.
  4. Ако имате желание да постигнете вътрешно спокойствие сега трябва да започнете да си представяте любими за вас места, картини от природата или нещо, което отдавна желаете да преживеете. Вижте тези картини с всички детайли. Задръжте тази предсава и продължете да я развивате, колкото можете по-дълго време, без да се разсейвате.
  5. За да излезете от медитацията поемете дълбоко въздух и бавно издишайте. Раздвижете първо пръстите на ръцете и краката си, след това леко раздвижете цялото си тяло. Отворете очи.

Ако започнете да мислите за нещо друго, трябва да се върнете към първоначалните ви намерения.

Творческата медитация може да се практикува всеки ден, може да се насочи към всяка избрана от вас посока. Резултатът е реално усещане за спокойствие. Най-важният момент е да успеете да се фокусирате в идеята, върху която медитирате!

Успех!