• вт
  15
  мар.
  2022
  чт
  09
  юни
  2022
  17:45-18:45ч.студио "Самхита", "Проектантска организация", ет.3

  НОВ йога клас в Хридая

  Начало: 15 март 2022г от 17:45ч.

  Дни и часове: вторник и четвъртък от 17:45 до 18:45ч. часа

  Място: в студио "Самхита", бул. Стефан Стамболов" № 120, ет. 3

  Водещи: Люба Комитова и Йордан Червенков

  Този клас е подходящ както НАЧИНАЕЩИ, така и за хора, които са прекъснали да практикуват йога и желаят да започнат отново.

  Какво да очакавте от тези класове?

  Основни теоретични и практически понятия за йога: паванмуктасана (антиревматична серия), асани (пози) за начален етап, крокодилски упражнения за гърба, пранаяма - основни дихателни практики и релаксация.

  Курса обхваща две нива, всяко около 3 месеца. След приключване на курса, класовете продължават в стил „Класическа йога“, в същите дни и часове.

  • В ПЪРВО НИВО се поставят теоретични и практически основи за овладяване на йога асаните (йогийските пози), техниките от пранаяма (дихателните практики) и релаксиращите техники.
  • Във ВТОРО НИВО часовете са обогатени с пози и варианти от различните групи асани, както и се обръща специално внимание на усъвършенстването на изпълнението, дишането и концентрацията, което е от важно значение за извличане на максималното въздействие от йога практиката.. Теорията на йога във втория етап включва информация за енергийните центрове и потоци – чакри и нади. Използват се бандхи и мудри, които са специфични за йога.

  Добре е да се знае, че няма никакви възрастови и полови ограничения. Мъже и жени практикуват йога по цял свят и тя влияе благотворно, както на едните така и на другите. Възрастта не може да е пречка за практикуване на йога, защото има както леки така и трудни упражнения, но всеки намира своето място и своята практика според способностите си и усещанията си.

  И не на последно място бих искала да кажа, че дали е подходяща, една система като йога, или не можем да кажем само след като придобием личен опит и имаме своите впечатления за нейното въздействие върху нас. - Люба Комитова

  „Когато практиката стане ежедневие, теорията придобива смисъл.“ Свами Ниранджанананда

  Още полезна информация:

  В зала „Анахата“ има място за спокойно практикуване на йога, спазвайки необходимата дистанция. В помещенията ни се спазват мерки за хигиена. Разполагаме с постелки за йога, но съветваме да си носите лична или хавлийка, която да поставите върху нашата постелка. След употреба има на разположение дезинфектант за почистване. При желание, можем да Ви насочим от къде да се снабдите с шалте за практика.

  Има съблекалня за жени и мъже, където можете да се преоблечете в екип за йога. За да се избегне струпване на хора, по възможност бъдете готови за практика или се изчаквайте взаимно. Изберете леки и удобни дрехи, с които можете лесно да се движите, да не се блокират движенията на тялото ви. Носете си чорапи, не ви трябват маратонки или кецове. Носете си и шал или анорак за релаксацията и медитацията.

  В случай че възникнат други въпроси, можете да се обърнете към нас и ние ще ви отговорим.

  *Максималният брой на участниците в курса е 10 души. При запълване на бройката ще преустановим записването.


  Записване, такси и условия на курса:

  Записването става с обаждане на един от посочените по-долу телефони и внасяне на сумата за курса, за да Ви гарантира място в групата. Краен срок за записване 10 март!

  Предвид обстановката в момента, цената е месечна – 56лв., като включва 8 практики в рамките на 30 дни. Картата е персонална и важи само за посочените часове, като не може да се използва за другите класове и от друг човек. Целта на курса е да се придобият определени практически и теоретични знания, които да Ви подготвят за останалите стилове йога.

  При възникнала невъзможност да посещавате практиките, моля да ни уведомите в най-кратък срок, като вариантите са два:

  • В зависимост от причината, картата може да бъде удължена с разумен срок за използване на посещенията.
  • Взетите посещения да бъдат преизчислени като еднократни и да ви бъде възстановен остатъка.

  Еднократни посещения ще се допускат единствено при останали свободни места – 10лв.

  Начини за заплащане:

  Можете да платите в брой или с карта в залите ни, след предварителна уговорка.

  Ако желаете да платите по банков път нашите данни са:

  IBAN: BG35BGUS91601006196400

  „Център за йога и психология – Хридая“ ЕООД

  Адрес: гр. Бургас, бул. Стефан Стамболов” № 120

  МОЛ: Люба Георгиева Шулева-Комитова

  Телефон за записване:

  • 0887689903 - Люба Комитова
  • 0885537372 - Мария Червенкова

   

   

 • нд
  01
  май
  2022
  вт
  31
  май
  2022
  Център за йога и психология - Хридая

  АКЦЕНТИ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ

  • Йога курс за начинаещи – основен курс, който включва теория и практика. Всичко необходимо за първите ви стъпки в света на йога. Тези класове са подходящи и ако сте прекъснали временно практиката си или желаете да обогатите познанията си.
   Провеждат се в дните вторник и четвъртък от 17:45ч. в студио Самхита, Проектантска организацие, ет.3. Водещи са Люба Комитова и Йордан Червенков. Има свободни места. Информация тук.

  • Курс по Медитация – за всеки, който иска да се потопи в дълбините на медитацията – всеки понеделник от 19:00ч. с Люба Комитова, в студио Самхита, Проектантска организацие, ет.3. Тези часове са специално за хора без опит или с минимални познания. Медитациите са различни и съобразени с групата. Има места. Информация тук.

  • Партнер йога – практика по двойки! Нещо различно, забавно и отърстващо от ежедневието! Целта е партньорите да си помагат при изпълнението на позите. Така си асистират за по-добро заемане и овладяване на асаните. Подобрява комуникацията, изгражда доверие и е приятно за изпълнение. На 13 май от 19:00ч. в студио Самхита, Проектантска организацие, ет.3., водещ: Мария Червенкова. Записване по двойки или самостоятелно! Местата са ограничени! Информация тук.


  • Звукова медитация с Тибетски купи и други инструменти – 27 май от 19:00ч. в зала Анахата, Проектантска организация, ет.6, водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова. Целта ни е да постигнем вътрешна хармония, да успокоим ума и тялото, и най-важното – посредством звука да направим свързване с висшия си Аз, защото вибрационното поле на тибетските купи има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от влиянието на кармични блокажи. Записването е предварително! Информация тук

  Телефони за контакт: 0887689903 - Люба Комитова, 0885537372 - Мария Червенкова

 • пн
  09
  май
  2022
  пн
  27
  юни
  2022
  19:00 - 20:00ч.зала Анахата, Проектантска организация, ет.6

  Медитация - курс от 8 урока с Люба Комитова

  Ден и час: понеделник от 19:00 до 20:00часа в зала "Анахата", ет. 6, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  Заповядайте в тайнствения свят на медитацията!

  От векове умението за медитацията се преподава от учител на ученик. В днешно време разполагаме с богата информация и методи за постигане на медитативното състояние. Същественото обаче е не в популярните и общодостъпни статии, а в няколко основни техники, които съдържат есенцията за промяната, която настъпва в процеса на медитацията. Тази промяна е известна още като трансцедентално състояние, или извисяване на съзнанието. Медитацията има силата да възстановява баланса във вътрешния мир, както и да доведе до разгръщане на скрития потенциал на личността. Всички негативни влияния от външния свят, които водят до натрупване на напрежения се преодоляват успешно, когато се използва медитация.
  Като начало ние започваме с най-важните упражнения и постепенно, натрупвайки опит, прилагаме в реални житейски ситуации новите си познания. Това може да бъде контрол на реакциите, запазване на спокойствие, преодоляване на емоционални настроения …
  Медитираме, за да живеем в хармония със себе си и другите.
  Някой от темите разглеждани в часовете:
  1. Медитацията – основни понятия
  2. Приложение на медитативните техники
  3. Медитацията и влиянието й при тревожни състояния - страхове, фобии, паник атаки..
  4. Здравословен аспект и лечебно въздействие.
  5. Методи за медитация – основните принципи за постигане на състоянието – медитация…
  Темите са много и засягат различни потребности.
  ________________________________________

  Цени и запазване на място:

  Таксата е месечна - 30лв. за четири урока;
  Еднократни посещения – 10.00лв. - ще се допускат само при места в залата.

  Телефон за контакти:
  0887 689903 - Люба Комитова

 • пт
  27
  май
  2022
  19:00 - 20:00ч.зала Анахата, Проектантска организация, ет.6

  Заповядайте на медитация под звуците на тибетски купи!

  Целта ни е да постигнем вътрешна хармония, да успокоим ума и тялото, и най-важното – посредством звука да направим свързване с висшия си Аз, защото вибрационното поле на тибетските купи има силата да изчиства пространството от негативни влияния. Освен това звукът, сам по себе си, има свойството да освобождава от влиянието на кармични блокажи. Това е нещо много особено и затова нека да го обясним: понякога събития в живота ни оставят следа. По-късно тази следа избледнява, но остава блокаж на някакво ниво - примерно страх, притеснение или някакъв вътрешен дискомфорт… С помощта на медитация ние можем да се освободим от някой такива пречки по пътя към щастието си. Тибетските купи са един от методите, чрез които успешно се постига вътрешен баланс и се възвръща усещането за хармония в духа и тялото. Вибрациите на тибетските и кристални пеещи купи, както и други холистични инструменти създават благоприятни условия за освобождение и промяна във вътрешния мир. Звуците на тибетските купи помагат да се преодолеят и преработят ниските вибрации, негативните мисли и емоции. Чрез образувалото се вибрационно поле по време на медитацията се навлеза с лекота в по-висшите нива на Съзнанието - там където се намират всички отговори и решения на житейските проблеми,  и също се активира осъзнаване от собствената ни дъблока същност, които извисява нивото на ума.

  Водещи: Люба Комитова и Мария Червенкова

  Ден и час: 27 май, петък от 19:00 до 20:00ч. в зала  Анахата, ет. 6, гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" № 120

  • Какво ви е необходимо, за да участвате?
   • Удобни дрехи
   • Одеялце или шал за намятане
   • Бутилка с вода

  Заповядайте!


  Цени и записване:

  Местата са 14. Записването е предварително по телефон или вайбър: 0885537372 - Мария Червенкова, 0887689903 - Люба Комитова. Краен срок за записване – 23 май 2022г.

  Таксата е 15лв. За хората с карта на Хридая – 2 посещения с карта.

 • пн
  11
  юли
  2022
  нд
  17
  юли
  2022
  след 14:00 часаХотел Белица***, Приморско
  Заповядайте на морския йога лагер на Хридая. Тази година отново в Приморско, в хотел Белица и отново с нашия екип от инструктори: Люба Комитова, Мария Червенкова и Йордан Червенков.
  Подходящо за самостоятелно и семейно участие, както и за деца.
  Организирано от Хридая – център за йога и психология
  Място - Приморско, хотел „Белица“***
  Дати: 11 - 17.07.2022г.
  Предлагаме Ви:
  Йога практики в няколко стила – Класическа йога в стила на Хридая, Ащанга виняса йога, Йога за гръб; Медитации: Концентрация;
  Медитации - „Синева – в хармония със себе си” и танцова медитация с музика;
  Беседи на теми: „Чакрите – активни и пасивни” и „Силата, която променя”. Едната беседа е свързана с йога, а другата с практична психология. Беседите включват теория, практика и дискусия.
  Почивка на море в едно от най-атрактивните места по южното Черноморие – Приморско. Освен нашата програма ще имате възможност да ходите на плаж или да се възползвате от басейна и шезлонгите на хотела. Разбира се, до вас всеки миг ще бъде морето със своето обаяние и нежен полъх 
  Разходка до Бегликташ с медитация на едно от силните енергийни места. Бегликташ е известен с особената си енергия и интересна история. Да медитираш на Бегликташ е наистина запомнящо се преживяване.
  Предварителна програма:
  7:45ч. - Йога практики - сутрин и следобед;
  Закуска
  Свободно време за плаж и почивка
  16:30ч. - Лекции и тренинги – следобед
  Медитации – следобед;
  Музика, мантри и мудри – следобед
  След вечеря – свободно време
  Според интересите на групата можем да добавим още теми, които да обогатят времето, в което сме заедно.
  Две седмици преди лагера ще бъде публикувана програмата по дни и часове с имената на водещите.
  Понякога на такива места срещаме някого, откриваме приятели и разбираме, че съдбата ни води към най-доброто, когато сме в хармония със себе си…
  За хотела:
  Локацията на х. „Белица“ е много добра! Намира се на 5 мин. до център на Приморско, и 5 мин. до северния плаж - известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с басейн, шезлонги и градина за почивка. Има и тенис корт в двора.
  Йога практиките се провеждат в зала и на открито в двора на хотела, а понякога на брега на морето.
  ..................................................................................
  Записване и заплащане:
  Ранно записване до 07.06.2022г.
  Разполагаме с 30 места за двойно настаняване. Може да има и деца на допълнителни легла. Самостоятелните стаи са само 4 (четири)
  След 07.06.2022г. цената ще бъде + 10%
  Пакетната цена включва:
  6 нощувки със закуски и вечери + всичко в програмата + басейна на хотела и шезлонг, на разположение са прекрасната градина в двора на хотела, игрището и детската площадка.
  Пакетна цена за 6 нощувки, за един човек:
  Възрастен в двойна стая – 552лв.
  - за деца /2-12г./ настанени на редовно легло – 324,00 лв., на допълнително легло, при двама пълноплащащи – 192лв.
  - за деца /0-2 г./ - безплатно (при двама пълноплащащи или в самостоятелна стая с един родител)
  Възрастен в самостоятелна стая – 750лв.
  За по-малък брой нощувки, но не по-малко от 3 (три) цената на ден е както следва:
  За възрастен в двойна стая – 102лв.
  За възрастен в самостоятелна стая – 135лв.
  За деца от 2 до 12г. на редовно легло – 59лв.
  За деца от 2 до 12г. на доп. Легло – 37лв.
  Заплащане:
  Ранното записване е до 07.06.2022г. До тази дата е срокът за внасяне на капаро 50% от сумата, която трябва да заплатите за йога лагера.
  Начини за заплащане:
  1. В брой, в офиса ни в Проектантска организация на ет. 3, №314
  2. По банка:
  Инвест Банк Бургас
  BIC: IORTBGSF
  Банкова сметка в лева BG50IORT73781004399200
  Бенефициент: Комунално Битово Стопанство
  Основание за плащането: Йога лагер Хридая, за ……….вашите имена…
  Доплащане:
  До 30.06.2022г. трябва да доплатите сумата за йога лагера.
  Анулиране на заявка за участие - при неспазване на сроковете за заплащане.
  Контакт за записване:
  Свържете се с нас на тел. 0887 689903 – Люба Комитова
 • пн
  08
  авг.
  2022
  сб
  13
  авг.
  2022
  Боровец, х.Ела

  Заповядайте на планинския йога лагер на Хридая „В прегръдката на планината”
  Подходящо за самостоятелно и семейно участие, както и за деца.
  От 8 до 13 август 2022г. в х. „Ела”, Боровец
   Йога и медитация
   Почивка
   Разходки в планината
   Звукови и дихателни техники
  Каним ви да бъдете с нас на Рила през август и сме подготвили програмата за йога лагера, така че всеки да има възможност да релаксира, да спортува и да се забавлява. Основната ни цел е да постигнем спокойствие и баланс, усещайки силата на планината около нас.
  Да надникнем в програмата:
  За йога:
  Сутрин практикуваме класическа йога подходяща за всеки. Целта е да се раздвижим и да тонизираме тялото си с упражнения от йога – асани.
  В следобедните часове отново имаме йога, но този път ще имате възможност да се запознаете с подробности за самите асани и също така да опитата и други стилове от йога. Примерно: Ащанга виняса йога, Хатха йога флоу, Йога за гръб.
  Звуковите и дихателни техники са следните:
  Една медитация с Тибетски купи и други инструменти, тема: „Стихиите в нас”
  Една дихателна практика с музика и движение
  За медитацията
  Медитацията е сърцето на всички техники, методи и практики за себепознание и баланс на емоциите и ума. При нас ще имате възможност да научите няколко техники и да опитате да медитирате сред природата. Тайната за успешна медитация е умението разграничаване и постигане на концентрация.
  Основна тема за медитациите на този йога лагер: „Гласът на тялото”
  За разходките в планината
  Планираме да отидем до хижа Мусала, до Царска Бистрица и Самоков. Може да се отиде и до Бели Искър. При хубаво време ще осъществим тези разходки.
  За хотела
  Хотел „Ела” се намира в центъра на Боровец и има с прекрасни условия за почивка. Хотелът разполага с голяма поляна, на която провеждаме йога практиките (при хубаво време), а децата могат да играят по цял ден. Можете също да се възползвате от фитнеса и спа центъра.
  За водещите:
  Люба Комитова – Психолог – психотерапевт и йога учител
  Мария Червенкова – юрист и йога инструктор в стила Ащанга виняса йога
  Йордан Червенков – масажист и йога инструктор
  Заповядайте!
  --------------------------------
  Записване и заплащане:
  Местата са ограничени!
  Двойни стаи - 12 бр.
  Самостоятелни стаи - 5 бр.

  Ранно записване до 15.06.2022г. и внасяне на капаро 50% от сумата. След тази дата цените ще бъдат увеличени с 10%
  Доплащане до 20.07.2022г.

  Пакетните цени са за 5 (пет) нощувки и включват: нощувка + закуска и вечеря + всичко в програмата + ползване на фитнес и една сауна, паркинг + WF в целия хотел.

  За двойна стая (за един човек)
  Пакетна цена - 425лв. (капаро 210лв.)

  За единична стая
  Пакетна цена - 495лв. (капаро 247лв.)

  Цена за дете от 3 до 12г. – 75лв.(за целия период), ако детето е на допълнително легло или разтегателен диван.
  Ако детето е на редовно легло с един родител в двойна стая цената е - 340лв.

  При неспазване на условията за записване и капариране на място заявката ще се счита за невалидна.
  Заплащане:
  Заплащането на капаро може да направите по банка и в брой до 15.06.2022г.
  Доплащането трябва да направите до 20.07.2022г.
  В брой можете да платите в офиса ни в Проектантска организация, ет. 3, 314
  За банково плащане ще бъде предоставена банкова сметка след 25.05.2022г.
  За повече информация позвънете на посочените телефони за контакти:
  Люба Комитова - 0887 689903

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Post comment