Мандала – това е дума на санскрит, означаваща „кръг“. Представлява единството, хармонията и безкрайността на Вселената..  Виняса буквално се превежда като „поставям по определен начин“, но виняса е много повече, тя е системата на дишане за всяка асана, т.е. как точно ще се движа и как ще дишам, докато го правя. Често се определя като синхрона на дишане и движение.

Мандала виняса йога е съвременен стил йога, който се базира на преливането от поза в поза (флоу),чрез различни преходи, като при изпълнението на асаните се оформя кръг (мандала). Асаните и преходите ни завъртат на 360 градуса по постелката, като с телата си рисуваме своята мандала. 

Практиките се базират на четирите елемента – Земя, Огън, Въздух, Вода. Асаните са подбрани да съответстват на съответния елемент, свързвайки ни още повече със стихиите от природата. Практиката започва със загрявка на тялото, за да го подготви за позите, които ще се изпълняват. След това се преминава към основната част от преливащи асани, а за финал има кратка релаксация за успокоение на ума.

Практиката е достъпна за всички нива участващи, а сложността зависи от индивидуалните възможности на всеки практикуващ. Класа включва всичко необходимо за пълноценно раздвижване на тялото и откъсване от ежедневието.

 

Event Timeslots (1)

Петък
-
Йордан
admin admin